Recept Alu Matter Sukha
Ingrediënten
750 gr geschilde aardappelen
1 tl vijfkruidenpoeder
1 gesnipperde ui
2 el fijngehakte peterselieblaadjes
2 tl fijngeraspte gemberwortel
1½ tl koenjit
300-400 g doperwtjes, eventueel diepgevroren
½ theelepel garam masala
1 tl citroensap
Eventueel 1 komkommer
Bereidingswijze
Snij de aardappelen in kleine blokjes. Verhit 3 eetlepels olie en laat het vijfkruidenpoeder hierin licht kleuren. Voeg de ui toe en laat deze onder voortdurend omscheppen fruiten tot deze glazig ziet. Voeg de peterselieblaadjes, gemberwortel en koenjit toe. Roer er vervolgens de aardappelen en de doperwtjes bij (diepvries-erwtjes niet ontdooien). Schenk er 1½ dl kokend water over (dunne kokosmelk mag ook). Laat alles 20 minuten staan op matig vuur. Schep de inhoud van de pan niet om, maar schud de pan regelmatig heen en weer. Het is de bedoeling dat het grootste gedeelte van het vocht verdampt, dus leg geen deksel op de pan. Voeg de garam masala en het citroensap toe. Schep alles heel voorzichtig eenmaal om. Dien het gerecht daarna op. Geef er eventueel blokjes komkommer bij.
Geef je mening over dit recept