Recept Gobi Musallam


Ingrediënten
500 g aardappelen
500 g bloemkool
Zout
75 g ghee
1 middelgrote fijngehakte ui
2 fijngehakte teentjes knoflook
5 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
2 tl korianderzaad
1 tl zwart uienzaad
1 tl kurkuma
1 tl chilipoeder
1 tl versgemalen zwarte peper
50 g tomatenpuree
2 tl garam masala

Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snij ze in stukjes van 3 cm. Snij de bloemkool in roosjes. Kook aardappelen en bloemkool apart in kokend gezout water in 5-10 min. beetgaar. Smelt intussen de ghee in een grote pan met dikke bodem en bak ui, knoflook en gember op een laag vuur in 4-5 min. zacht. Voeg koriander en zwart uienzaad toe en bak nog 30 sec. Voeg dan kurkuma, chilipoeder, zwarte peper en 1 theelepel zout toe, roer goed om en bak nog 2 min. Roer de tomatenpuree erdoor. Laat de aardappelen en bloemkool uitlekken, en bewaar wat water van de bloemkool. Voeg aardappelen en bloemkool aan de pan toe en schud zachtjes om met de specerijen. Voeg wat bloemkoolwater toe als de curry te droog is. Laat 5-6 min. stoven tot de groenten gaar zijn, bestrooi met garam masala en kook nog 1 min.

Variatie: bak voor een natte curry de aardappelen 1 min. in de ghee en zet even apart. Bak de specerijen en doe de aardappelen terug met 6 dl water. Stoof 10 min. en voeg dan de bloemkool toe. Stoof verder tot de groenten gaar zijn en de saus lobbig is. Roer de garam masala erdoor en serveer de curry warm.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Geef je mening over dit recept

You must be logged in to post a comment.