Recept Egg Curry
Ingrediënten
8 eieren
1 ui
2 tomaten
1 tl komijnzaad
1 el garam masala
½ tl cayennepeper
1 tl gemberpoeder
6 takjes verse koriander
Olie
4 el kokos
1 el tomatenpuree
3 dl kokosmelk
Zout en peper
Bereidingswijze
Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken en pel ze. Pel en snipper intussen de ui. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng in een bakje de droge specerijen met 2 el water. Hak de koriander fijn. Verhit 2 el olie en fruit hierin de ui tot deze lichtbruin is. Voeg de geraspte kokos toe en bak nog 1 min. Voeg de specerijenpasta en tomatenpuree toe en bak 1 min. Voeg de kokosmelk en blokjes tomaat toe en laat de saus 5 min. zachtjes sudderen. Halveer de eieren en leg ze in de saus. Voeg de koriander toe en laat het geheel 3 min. goed doorwarmen. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Geef je mening over dit recept