Recept Mango Bananencurry
Ingrediënten
100 g uien
1 teen knoflook
10 korianderzaden
2 rode chilipepers
3 el plantaardige olie
5 g gemalen kurkuma
6 verse of 12 gedroogde kerriebladeren
4 deciliter kokosmelk
2 deciliter groentebouillon
2 onrijpe mango’s
500 g onrijpe bananen
150 g groene paprika
1 tl zout
versgemalen witte peper
50 g geraspte kokos
Bereidingswijze
Pel de uien en knoflook en hak ze fijn.
Stamp het korianderzaad fijn in een vijzel.
Halveer de chilipepers en verwijder het zaad.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de uitjes en knoflook glazig.
Rooster vervolgens de koriander, kurkuma, kerriebladeren en chilipepers 1 tot 2 minuten mee.
Voeg dan de kokosmelk en groentebouillon toe en laat alles ongeveer 15 minuten trekken boven een laag vuur.
Maak de mango’s schoon. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.
Pel de bananen en snijd ze in schuine plakjes van circa 1,5 cm dik.
Halveer de paprika, verwijder het zaad en de zaadlijsten en snijd hem in ruitjes van 1 cm. Kook de paprika 3 minuten mee met de saus.
Voeg de stukjes mango en banaan toe en laat de curry nog 5 minuten zachtjes koken.
Breng hem verder op smaak met zout en peper. Bestrooi hem met de kokos en dien onmiddellijk op.
Tip:
Kleine appelbananen zijn het lekkerst voor in een curry.
Gebruik geen bakbananen of de minder zoete groentemango’s, maar de gewone vruchten, zij het in onrijp, harde toestand.
Geef je mening over dit recept