Recept Sambar


Ingrediënten
200g toor dal (of gele spliterwten ter vervanging)
100g tamarindepasta
1 groene paprika, gesneden
1 tomaat, gehakt
1½ tl korianderzaad
1 tl chana dhal (kikkerwerten)
1 el gedroogde kokosnoot
2 gedroogde rode pepertjes
Olie
1 tl mosterzaad
1 tl komijnzaad
¼ tl asafoetida

Bereidingswijze
Kook de toor dal in een pan met 450 ml water op matig vuur gedurende 15 min. tot het zacht is. Breng in een tweede pan de tamarindepasta met 100 ml water aan de kook. Voeg de groene paprika en tomaat toe aan het tamarindesap en kook door tot de groenten zacht zijn en het vocht voor de helft is ingekookt. Wrijf ondertussen het korianderzaad, chana dal, kokosnoot en pepertjes tot een brij in een vijzel of keukenmachine. Voeg de brij toe aan de tamarindesaus, roer dan de toor dal erdoor tot alles goed gemengd is. Breng nogmaals aan de kook, neem de pan van het vuur en zet opzij. Verhit de olie in een kleine bakpan op  matig vuur en voeg het mosterdzaad, komijnzaad en asafoetida toe. Haal de pan van het vuur zodra de mosterd begint te poppen en het mengsel begint te geuren. Voeg de twee mengsels ten slotte samen

4.75 avg. rating (89% score) - 4 votes

Geef je mening over dit recept

You must be logged in to post a comment.