Recept Cashewnotenpakora’s


Ingrediënten
4 lente-uitjes
1 groene chilipeper
150 g ongezouten geroosterde cashewnoten
125 g kikkererwtenmeel (toko)
1/2 tl garam masalapasta (pot)
1 tl geraspte gemberwortel
2 tl citroensap
zout
1 el sesamolie
frituurolie
mangochutney

Bereidingswijze cashewnotenpakora’s
Hak de lente-uitjes en de groene peper fijn en de cashewnoten grof.
Vermeng het kikkererwtenmeel met de lente-ui, de peper, de cashewnoten, de
garam masala, de gember en het citroensap.
Breng het mengsel op smaak met zout en roer het met wat sesamolie en
eventueel water smeuïg.
Rol van het mengsel balletjes van ± 3 cm groot.
Verhit de olie en frituur de balletjes hierin in kleine porties goudbruin
en gaar.
Laat de balletjes op keukenpapier uitlekken en serveer er mangochutney
bij.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Geef je mening over dit recept

You must be logged in to post a comment.