Recept Cashewnotenpakora’s
Ingrediënten
4 lente-uitjes
1 groene chilipeper
150 g ongezouten geroosterde cashewnoten
125 g kikkererwtenmeel (toko)
1/2 tl garam masalapasta (pot)
1 tl geraspte gemberwortel
2 tl citroensap
zout
1 el sesamolie
frituurolie
mangochutney
Bereidingswijze cashewnotenpakora’s
Hak de lente-uitjes en de groene peper fijn en de cashewnoten grof.
Vermeng het kikkererwtenmeel met de lente-ui, de peper, de cashewnoten, de
garam masala, de gember en het citroensap.
Breng het mengsel op smaak met zout en roer het met wat sesamolie en
eventueel water smeuïg.
Rol van het mengsel balletjes van ± 3 cm groot.
Verhit de olie en frituur de balletjes hierin in kleine porties goudbruin
en gaar.
Laat de balletjes op keukenpapier uitlekken en serveer er mangochutney
bij.
Geef je mening over dit recept