Recepten Lassi
Lassi
Ingrediënten
600 ml yogurt
4 ijsblokjes
zwarte peper
gemberpoeder
suiker naar smaak
verse munt
gemalen walnoten
mespuntje saffran
1/2 limoen
snufje zout
Bereidingswijze Lassi
De ijsblokjes fijnmaken, limoensap uitpersen en in een hoge kom alle ingredienten met een staafmixer of in een blender mengen
Mango Lassi
Ingrediënten
2 grote rijpe mango`s (ca. 300 g)
150 ml volle yoghurt
75 ml sinaasappelsap
1 theel. limoen- of citroensap
1 theel. limoen- of citroenrasp
4 eetl. poedersuiker
blaadjes munt
Bereidingswijze mango lassi
Klop de yoghurt, het sinaasappelsap, limoen- of citroensap en -rasp en de poedersuiker door de mangopuree. Giet het mengsel in een lage diepvriesbak, zet het in de vriezer en klop het elk half uur los met een vork. Doe dit tot er ijskristallen ontstaan (na ongeveer 2,5 uur). Verdeel de mango-lassi over 4 glazen, zet de rietjes of lange lepels erin en garneer met blaadjes munt.
Lassi met gember en kardamom
Ingrediënten
1/2 liter yoghurt
1 1/2 theelepel zout
Stuk gemberwortel, fijn geraspt
6 kardamonpeulen, gebruik de binnenste zaadjes
Bereidingswijze Lassi met gember en kardamom
Doe alle ingrediënten bij elkaar, voeg een halve liter water toe, roer goed en zet het mengsel een uur in de koelkast. Zeef de lassi en dien hem op met ijsblokjes en een rietje.
Gerelateerd
Recept chai
Recept curry’s
Indiase Ingrediënten
Recept samosa’s
Recepten dhal
Recept pakora’s
Recept raita
Recepten soepen