Voilá, een heerlijke groentencurry van aardappel (alu ) en bloemkool (gobi). De Indiase variant van onze aardappel met bloemkool. En zo simpel om te maken.
Een romige maar pittige aardappelcurry (alu), met z’n yoghurt en rode pepers. Authentiek Indiaas eten. Heerlijk met naan of chapati erbij.
Deze heerlijke groentencurry leent zich voor de meeste groenten. Wij maakten het met doperwtjes (matter) en aardappel (alu), maar pompoen (kohra) of sperzieboontjes lenen zich er ook uitstekend voor. Handig voor als je restjes in huis hebt.
Aardappel (alu) is een basisingrediënt in de Indiase keuken, net zoals paneer (kaas). Je kunt paneer zelf maken, maar ook bij de biologisch winkel of toko verkopen ze paneer. Deze groentencurry is eenvoudig te maken en daarom een aanrader.
Voor wie gek is op aardappel, maar dan net een tikkeltje pittiger: kruidige aardappel (alu) met tomaat. Het gerecht is afkomstig uit het mooie Indiase Rajastan.
Toch wel een basisgerecht van de Indiase keuken, deze kikkererwten (chana) curry. Heerlijk met chapati’s en mangochutney. Net zo pittig als je zelf wil door te varieren met de hoeveelheid groene peper.
Linzencurry’s (dal of dahl) worden in India alom gegeten. Je hebt dan ook talloze dal gerechten, met ieder hun eigen linzensoort, ingrediënten en bereidingswijze. Deze dal curry is met zoete aardappel.
Het is een van onze favorieten, deze Indiase eiercurry. De curry is (zonder de ei en koriander) goed in porties in te vriezen en is daarmee een heerlijk bijgerecht. Doe dat met meerdere gerechten en je tovert in no-time zelf een hele thali op tafel.
Maak voor een speciale gelegenheid dit bloemkool (gobi) en aardappel (alu) gerecht eens. Prachtig om te zien en gemakkelijk om zelf te maken. De bloemkoolroosjes en aardappelstukjes worden gekookt met een pittig uien-tomatenmengsel. Om je vingers bij af te likken.
Ga naar recept »
Er zijn natuurlijk honderden manieren om een groentencurry te maken. Deze versie is typisch voor Indiaas Goa, met haar zoete aardappel en wortel. Er gaan maar liefst 6 chilipepers in, dus een gerecht met flink wat pit.
Een echt klassiek gerecht uit het Zuid India, eenvoudig te bereiden en zacht van smaak. Dus voor iedereen geschikt.
Een echte harmonie van smaken. Dit gerecht is gebaseerd op de stevige, open smaak van de curry & dezachte zoetheid van banaan en lekkere verse romige yoghurt.
Het is even zoeken in de supermarkt, maar leuk om te proberen: Indiaas met saffraanyoghurt. Saffraan is een echte must-have voor de Indiase keuken. Heerlijk met naan of chappati’s.
Dit Noord Indiase gerecht met groene erwten en paneer is gemakkelijk te bereiden. Een romige tomaten curry vormt de basis.
Een heerlijke champignoncurry, maar dan met kastanjechampignons. Natuurlijk kun je varieren met shii-take, reuzenchampignons of oesterzwammen. Zo fijn en gevarieerd kan Indiaas eten zijn.
Nog een super favoriet uit Noord India! Deze kaas spinazie curry mag absoluut niet ontbreken in een Indiase thali, maar is ook geschikt als hoofdgerecht.
Maak nu zelf ook dit heerlijke gerecht met spinazie (salag) en tomaat (tamatar). De zoete tomaten in dit gerecht geven een tegenwicht aan de bittere spinazie die typisch is voor India.
Een Zuid-Indiase sambar, met kokosnoot, toor dal en chana dal. Voeg er paprika en tomaat aan toe en opdienen maar. Bezoek een toko voor de ingredienten, want met echte toor dal en tamarindepasta smaakt het toch net wat lekkerder.
Bestel in een Indiaas restaurant een thali en je zult ontdekken dat (een variatie op) deze vegetable curry er deel van uitmaakt. Varieer wat met groenten – vervang de courgette en aubergine eens door bloemkool en wortel – en je hebt een aantal heerlijke bijgerechten.