Recept Alu Korma Turcar


Ingrediënten
500 g aardappel (vastkokend)
2 dl water
1½ dl yoghurt
3 teentjes knoflook
2 rode gedroogde pepers
2 el boter of ghee
1½ tl fenegriek
1 el peterselie
1 tl gemalen piment
1 tl kurkuma
1 el gemalen koriander
1 tl nigelle zaadjes
Snufje zout
Snufje zwarte peper

Bereidingswijze
Schil, was en droog de aardapels. Snij ze in vieren of tweeën. Hak de knoflook fijn. Klop de yoghurt wat op. Verhit de ghee of boter en strooi er een mespunt kurkuma in. Voeg de aardappels toe. Op middelhoog vuur 8 min al roerend bakken. Voeg koriander, fenegriek, pepers en knoflook toe. Bak tot de boter uit de kruiden komt en de knoflook bruin is. Roer nu de yoghurt door de aardappels. Roer er vervolgens langzaam water door, zodat het bindt en de aardappels bedekt zijn. Voeg zout, rest van de kurkuma, nigelle zaadjes, zwarte peper, meeste peperselie en driekwart van de piment toe. Laat alles zachtjes pruttelen tot de aardappels gaar zijn. Voeg eventueel nog wat water toe als het droogkookt. Strooi de rest van de peterselie en piment over het mengsel en laat het met deksel nog vijf minuten pruttelen op een zacht pitje.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Geef je mening over dit recept

You must be logged in to post a comment.