Recept Alu Paneer
Ingrediënten
500 g aardappel (vastkokend)
250 g paneer (biologische winkel of toko)
1½ dl yoghurt
1½ dl water
3 el ghee of boter
2 tl gemalen koriander
2 el verse peterselie
1 tl kurkuma
1 el garam masala
½ tl chilipoeder
½ tl zout
Bereidingswijze
Schil en was de aardappels en snij ze in vieren of tweeën. Snij de paneer in blokjes van 1½ cm. Hak de peterselie. Verhit de ghee op middelhoog vuur. Bak de aardappels en de helft van de kurkuma in 8 min. goudbruin. Voeg zout en koriander toe, en laat nog een minuutje doorbakken op laag vuur. Voeg de rest van de kurkuma en de yoghurt toe. Voeg wanneer de yoghurt dik wordt langzaam het water toe. Roer de chilipoeder, een kwart van de peterselie en de garam massala erdoor. Schep voorzichtig de kaas door het gerecht heen. Laat het geheel nog 10 min. op zacht vuur staan tot de aardappels gaar zijn. Voeg zonodig nog wat water toe. Opdienen met de rest van de peterselie.
Geef je mening over dit recept