Recept Batatu Nu Shak
Ingrediënten
5 dl water
½ kg aardappel (vastkokend)
10 curry of kerrieblaadjes
2½ cm verse gemberwortel
2 gedroogde rode pepers
2 tomaten
2 verse groene pepers
2 laurierblaadjes
2 el verse koriander
1½ el geraspte kokos
1½ el cayennepeper
1 el rietsuiker
½ el asem (zonder pit)
½ tl mosterdzaad
½ el gemalen koriander
½ tl gemalen komijn
½ tl kurkuma
¼ tl asafoetida
Mespuntje tamarinde
Olie
Bereidingswijze
Snij de aardappels (met of zonder schil) in dobbelsteentjes van 1 cm. Snij de tomaten in dobbelstenen van 2½ cm. Schil de gember en hak hem fijn, samen met de groene peper. Verhit de olie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de mosterdzaadjes toe. Voeg wanneer ze springen (enkele sec.) de komijn, rode pepers, laurierblaadjes en asafoetida toe. Voeg dan de kerriebladeren toe. Meng de aardappels, cayennepeper, kurkuma, zout, groene peper en gember al roerend erdoor. Voeg 150 ml water toe. Laat het mengsel 10 min. sudderen op laag vuur. Voeg daarna de koriander, tomaten, kokos en suiker erbij, samen met 350 ml water. Weer 10 minuten laten sudderen. Voeg de tamarinde toe en laat het 3 min sudderen. Dien het gerecht daarna op.
Geef je mening over dit recept