Recept Lentil Kootu
Ingrediënten
100 g rode linzen
100 g toor dal
100 g gele spliterwten
500 ml water
2 el plantaardige olie
1 tl mosterdzaad
4 verse currybladen
1 wortel, geschild en in stukjes
1 courgette, in schijven
50 g diepvrieserwten
1/4 tl kurkuma
1 el gemalen rode chilipepers
zout naar smaak
4 el vers geraspte kokosnoot
Bereidingswijze
De rode linzen, toor dal, spliterwten en water in een sauspan aan de kook. Het vuur matig laag zetten, de pan afdekken en in ong. 30 minuten de erwten gaar koken. Eventueel meer water toevoegen zodat ze niet droogkoken.
Intussen in een grote koekenpan op een middelhoog vuur de plantaardige olie verhitten. Het mosterdzaad erdoor roeren en ong. 2 minuten bakken, tot de zaadjes springen en uiteen spatten. De curryblaadjes erdoor roeren en laten verwelken, vervolgens de wortel toevoegen en 5 minuten bakken. Courgette, erwten, kurkuma, rode chilipeper en zout toevoegen. Regelmatig roerend de groenten in ong. 5 minuten gaar laten worden. De gekookte linzen en kokosnoot erdoor roeren alvorens te serveren.
Geef je mening over dit recept