Recept Salag Tamatar
Ingrediënten
1 kg verse spinazie
175 g ghee
2 grote gesnipperde uien
2 gesnipperde teentjes knoflook
150 g verse gemberwortel
2 tl chilipoeder
2 tl kurkuma
2 tl garam masala
2 tl korianderzaad
1 tl gemalen koriander
1 tl komijnzaad
1½ tl zout
2 tl versgemalen zwarte peper
400 g tomaten (blik)
Bereidingswijze
Was de spinazie. Snij ze in reepjes van 2 cm en verwijder dikke steeltjes. Smelt de ghee, voeg uien en knoflook toe en fruit ze op een laag vuur in 4-5 min. Schil de gember en snij hem in reepjes van 3 mm dik. Voeg de gember toe aan het mengsel en bak 5-6 min. Voeg chilipoeder, kurkuma, garam masala, korianderzaad en korianderpoeder, komijn, zout en peper toe. Roer goed om en bak nog 1 minuut. Voeg de spinazie toe. Voeg de tomaten met sap toe en breng al roerend aan de kook. Giet er zoveel kokend water bij dat de spinazie niet aanbakt. Laat het 5-10 min. stoven tot zowel spinazie als tomaten gaar zijn.
Geef je mening over dit recept