Recept Vegetable Curry
Ingrediënten
1 grote ui
1 el olie
1 tl mosterdzaad
½ tl komijn
1 tl anijs of venkel
1 kaneelstokje
5 cardamonpitten
1 aubergine
2 courgettes
1 rode paprika
1 gele paprika
1 tl kerriepoeder
2 tl garam masala
200 ml kokosmelk
1 blokje groentenbouillon
125 ml creme fraiche
Water
Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
Snijd de groenten in grove stukken en snipper de ui (niet te fijn). Fruit de ui in de olie tot ze glazig begint te worden. Voeg alle kruiden behalve de kerrie en garam masala toe en laat het 1 min. sudderen. Voeg de gesneden groenten toe en laat het geheel ca. 10 min in het eigen vocht zacht koken.Voeg de kerrie en de garam masala toe en laat het even sudderen. Verkruimel de bouillon tablet boven het mengsel en voeg een beetje water toe. Giet de kokosmelk erbij en laat het al roerend 15 min. zacht koken. Zout en peper naar smaak toevoegen. Voeg nu de creme fraiche toe en laat het nog 3 min. koken. Voeg iets water toe als het te droog is (het mengsel moet net boven het vocht uitkomen).
Geef je mening over dit recept