Recept Indiase Wortelsoep


Ingrediënten Indiase wortelsoep met verse koriander
1 grote prei, fijngesneden
2 el zonnebloemolie
1 verse rode peper, fijngesneden
2 tl komijnzaadjes
2 blokjes groentebouillon
500 g winterpeen of grote wortels, in kleine stukjes
een handvol verse koriander, fijngesneden
100 g couscous
1 el kurkuma
150 ml volle yoghurt
75 ml melk

Bereidingswijze
Bak de prei even aan in de olie met de rode peper en het komijnzaad. Breng 1½ liter water aan de kook met de blokjes groentebouillon en 1 theelepel zout en voeg de wortels toe. Laat dit ongeveer een kwartier koken. Voeg hier het preimengsel aan toe en pureer dit met een keukenmachine of staafmixer. Voeg de koriander aan de soep toe, samen met de ongekookte couscous en de kurkuma. Kook alles nog eens 10 minuten. Doe yoghurt en melk samen in een aparte schaal. Meng voorzichtig steeds een beetje warme soep door dit mengsel, zodat het niet gaat schiften doordat de yoghurt te plotseling wordt verwarmd. Zodra het een dunne, gelijkmatige vloeistof is geworden, kun je het toevoegen aan de warme soep, die je dan nog even op temperatuur brengt. Serveer de wortelsoep met verse koriander.

5.00 avg. rating (83% score) - 1 vote

Geef je mening over dit recept

You must be logged in to post a comment.